torstai 11. huhtikuuta 2013

Laiska kirjoittamaan

Treenattu on tokoa vaikka kuinka paljon vaikka tänne ei ole päivityksiä tullut. "Uusia" ajatuksia on tullut Kiltan järjestämältä toko kurssilta ja treenaamalla vain.
Toko kurssilla olin kuunteluoppilaana, sieltä ei mitään uutta tullut mutta ajatuksia herätti se että liian vähän otan kokeenomaisia treenejä molemille koirille. Onhan se epäreilua koiraa kohtaan kun paukutan kaikki liikeet läpi ja sitten kokeessa tulee sellaisia taukoja. Ne ainaskin tekevät Dexterille sen että menee epävarmaksi ja sitten kärsii liikkeet ja koko koesuoritus. Kurssilta jäi sekin käteen että vaikeempia treenejä voisin koirille tehdä. Ennen tosiaan Nicun kanssa tein hyvin vaikeitakin treenejä ja paljon kokeen omaisia. Nämä olivat totaallisestin unohtuneet.

Viime lauantaina treenatessa onnistuin itse todella hyvin. Onnistuin pakottamaan koiraa niin että itse pysyin koko ajan rauhallisena. Tällä sain sen että Dex meni myös hiljaiseksi ja rauhalliseksi. Liikkeet tulivat varmemmaksi ja koiran koko olemus muuttui varmemmaksi. Jäi se turha säheltäminen pois ja oli ihan mielyttävää molemmin puolin tokoilla. Olen tuon treenin jälkeen parit treenit ottanut samalla tavalla ja koira on todella paljon rauhoittunut. Tämäkin päässyt taas itseltä unohtumaan.
Tosiaan menemme taas lauantaina viihdyttämään yleisöä Dexterin kanssa tokokokeisiin. Tosin nämä treenit tehnyt itsellekin vähän varmempaa fiilistä kokeisiin, mennään katsomaan mitä parannettavaa tällä kertaa meillä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti