tiistai 27. elokuuta 2013

Dexteri on sairas!

Jotenkin jäänyt tämä blogiin kirjoittaminen vähemmälle. Nyt päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja raapia eilisestä päivästä Lapuan hakukokeista. Tosiaan Dexterin ensimmäinen voittajaluokan hakukoe. Mentiin taas vähän katsomaan mitäs tänään tapahtuu. Osaahan se nuo hommat mutta oppinut Dexin kanssa, että sielä voi aina tapahtua mitä vain. Tällä kertaa tapahtui sitten ihmeitä...

Hakualue oli alussa sellaista kallioista ja nousevaa. Varmistin etunurkat kunnolla mutta muuten annoin etsiä aika vapaastin. Ensimmäinen ukko löytyi sadan metrin sisältä. Todella hyvällä motivaatiolla ilmaisi sen. Hakualu muuttui kivaksi metsäksi, sieltä löytyi toinen ukko. Loppua kohden maasto muuttuikin suoksi, todella raskaskulkuiseksi. Dexterillä vauhti hyytyi ja aloin itsekin himmaamaan menoa, kun en ollut varma milloin alue loppuu. Jäin sitten yhteen kohtaan lähettelemään koiraa että saisin sen etenemään tarpeeksi kauvas jos sieltä haju tulisi. Viimeisillä minuuteilla se toi minulle rullan ja laiskastin vei minut maalimiehen luokse. Olin todella tyytyväinen siihen. Ensimmäinen koe ja näin hyvin toimi. 156 oli maastopisteet, esineruudustakaan ei yhtään esinettä tarvinut tuoda, että saisimme tuloksen.

Esineruutuun menimme tutkimaan millä tasolla ruutu on tänään, toiveena oli, että edes yksi tulisi. Etsintäsivu oli jotenkin epäselvästin merkattu ja lähettelin koiraa vähän mistä sattuu. Koira lähti välillä etsintäsivuakin pitkin etenemään. Ensimmäinen esine löytyi nopeaa, seuraavakin löytyi ja 3 esine myös. Olin ihan ihmeissäni mikä tätä koiraa vaivaa, kun se ei ole ikinä nostanut 3 esinettää ruudusta. Aina viimesekunneille mennyt ja silloinkaan välttämättä tuonut. Saimme ruudusta 28 pistettä, minun lähettelyiden takia ja ettemme kunnolla ruutua tonkineet.

Sain kuulla, että ykköstulokseen tarvii 85 pistettä tottiksesta. Tuumailin ettei se niin paljoa pisteitä saa, kun edes sen 70 pistettä että tulos saadaa.
Paikalla makuun pysyi maassa hyvin. Pelkäsin, että nousee ylös.
Seuraaminen meni kummallisestin, ei edelleenkään seurannut, kuin hetkittäisestin mutta piti lapakontaktia koko ajan.
Liikkeestä istumine, normaali hidas istuminen.
Maahanmeno, oli extra hidas. Luoksetulo olisi voinut nopeampi olla, vinoon tuli eteen.
Seisominen oli nopea, luoksetulo nopeampi.
Tässä vaiheessa olin jo että vau!
Tasamaanouto sitä mitä treeneissäkin tekee.
Hyppynoudossa kolautti takasinpäin tulessa.
Estenouto sitä mitä treeneissä tekee.
Eteenmeno ehkä hivenen vino, saisi nopeampi olla.
Yhteensä pisteet 89!!!
Siis maasto 184 ja tottis 89, HK3 ja ykköstulos! Meinasin jo eläinlääkärille soittaa, että koirani on kipeä... Ehkä se palauttaa minut maanpinnalle ensi viikonloppuna haun pm kisoissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti