tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kannuksen tokoilut

Vahvastin taas tuntuu siltä että onko Dexteristä tokokoiraksi, tai saati muutenkaan kilpakoiraksi. Tänään kokeissa suurin virhe oli sen rauhattomuus ja se ettei kyenyt keskittymään. En mie vielä kyllä sen kanssa luovuta, meinaan saada rauhaa sen tottikseen ja tokoiluun. Yritän ruualla vain palkita sitä kun tuntuu pallosta kuumuvan niin että se keskittyminen jää toiseksi. Seuraaviin toko-kokeisiin ilmoitan kyllä myös, eihän sitä tiedä miten seuraavissa kokeissa käyttäytyy.
Hienointa tietenkin oli se että Dexteri kykeni kokoomaan itsensä ja tekemään monet liikkeet opitulla tavalla.

Paikallamakuu 6 pistettä. Ajattelin ettei se edes pysy paikalla, niin vouhkona oli kun sen sinne jätin. Kaikki ihanat hajut ja keskittyminen nollassa. Koira pysyi maassa, äänteli kyllä ja nuuski ympäriinsä.
Seuraaminen 6 pistettä. Joo o... Koira haisteli maata ja pyöri ja äänteli. Lopussa kylläkin alkoi seuraamaan, jesss!
Liikeestä istuminen 0, mihin jäi se meidän varma liike?! Seisomaan Dexteri jäi.
Luoksetulo 8 pistettä, sellainen Dexterin normaali suoritus, ehkä vähän hidas mutta hyvät pysähdykset.
Ruutu 6 pistettä. Ihme koira löysi ruutuun ja meni justiinsa niin kuin olen opettanut. Super Reksteri! Pisteet hupenivat siittä koska koira meni sinne itsenäisestin enkä itse pysäyttänyt sitä. Plus jouduin antamaan kaksoiskäskyn maahan menossa.
Hyppynouto 7, vino luovutus ja pureskeli kalikkaa.
Metaliesineen noutaminen 6 pistettä. Nopeampi olisi saanut olla ja nuuski kalikkaa ennen kun otti suuhun. Luovutus suora.
Tunnarit 6 pistettä. Dexteri toi oikean minulle!! Jotain sen pieneen päähän jäännyt. Pisteet hupisivat Dexin ronskista tavasta tutkia kapulat. Kävi jopa vieressä olevan teipin tutkimassa. Vähän ollaan tuota liikettä treenattu ja varsinkin sitä että noin vähän aikaa pidän kalikkaa käsissä. Siittä tämä tarkistelu johtui.
Kaukot 5 pistettä. Nätistin koira vaihtoi asentoja. Tosin pari kertaa väärällä tavoin vaihtoi, siittä tuli liikkumista niin paljon että vain 5 pistettä tuli.
Kokonaisvaikutus oli 8 pistettä, ihan siittä johtuen että koira oli rauhaton.

Yhteensä 182, ei se kovin kauvas tuloksesta jäännyt.

Ilmoitan kyllä Dexin seuraaviinkin toko-kokeisiin, eihän sitä voi ensimmäisellä kerralla aina onnistua. Kuitenkin niin monta onnistumista saatiin tämänkin kokeen aikana vaikka ne pisteet eivät päätä huimanneetkaan. Treenataan ahkerastin koko kevät tuota rauhallista tottista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti