torstai 10. lokakuuta 2013

Ei onnistunut...

Ipo koe oli ja meni. Tornioon astin lähdimme kokeilemaan puremista, hupireissu samalla. Tuliaisina ei kuiteskaan IPO3 tulosta mutta kokemusta itsellä enemmän. En muita kokeita näin paljoa jännitä. Omalla jännittämisellä koiran suoritustakin pilasin osaksi.

Jälki meni aika hyvin. Ilmaisut olivat tällä kertaa hukassa. Sain koiran rauhoitettua lähdössä, tutki paalun ja alkoi jäljestämään rauhallisestin. Pelto oli todella hyvä, lyhyt heinä. Kerran taisi ennen ensimmäistä esinettä tehdä tarkistus mutkan jäjen päältä, ei tosin suurta. Esineellä pysähtyi ja katsoi minua ja esinettä aikansa. Komensin sen maahan. Tein näin koska tiesin, että olisi seuraavillakin esineillä ollut sama juttu, sai vahvistuksen tähän. Esineen jälkeen vähän rauhaton mutta alkoi taas jäljestämään hyvin. Kulmassa säheltäen mutta aloitti todella hyvän jäljestämisen sen jälkeen. Seuraava kulma olikin sitten sellaista kuraa, pelkäsin, että meni yli liinan mitan jäljeltä pois. Löysi takaisin hyvään jälki rytmiin ja saapui esineelle, sen RAVISTI ja ilmaisi maahan menemällä pienen pohdinnan jälkeen. Jatkoi taas jäljestämistä. Kulman nappasi aika hyvin mutta tuon lyhyen suoran jäljesti selvästin huonommin, kuin aikasemmat kulmaan astin. Kulman jälkeen rauhoittui taas jäljestämään esineelle astin. Otti taas esineen suuhun ja pohtimisen jälkeen meni maahan. Tästä taiteilusta pisteitä 77. Selvästin parempaa jäljestämistä kuin viime kokeessa, työtä on kuiteskin vielä hyvään suoritukseen.

Tottis... Se meidän tämän kokeen kompastuskivi. Häiriötä oli enemmän kuin Dex pystyi kestämään ja olihan koira huonossa vireessäkin jälleen.
Alku oli jo niin sekava, itse aiheutin sen jännittämällä. Olisin paljon määrätietoisemmin voinut tuoda sen kentälle. Tästähän tämä riemu sitten alkoi.
Seuraaminen oli taas sitä ihme vouhotusta.
Istumisen teki mutta jäi puoli-istuvaan asentoon.
Ennen liikkeestä maahan menoa kentälle juoksi toinen koira, tämän Dexteri olisi mielellään popsinut suuhunsa... Tästä jotenkin selvittiin ja liikettä alettiin suorittaan. Maahan meni todella huonostin, taisi kaksoiskäsky olla. Luoksetulossa ei yhtään jarruttanut ja paineli minun ohitse.
Liikeestä seisominen, otti asennon hyvin mutta hiippaili perässä. Luokse tuli taas reippaastin ohi ja suoraan sivulle.
Tasamaanouto, haki mutta juoksi taas ohitseni ja luovutti vinoon. Tässä vaiheessa alkoi kentän reunalla olemaan häiriö jo niin paha ettei Dexteri keskittynyt yhtään. Koulutuksessahan vika on, jos koira ei voi häiriössä toimia. Harvemmin kentän reunalla meillä vain on huutavia lapsia ollut ja autot niin lähellä. Enpä usko, vaikka näitä häiriöitä ei olisikaan ollut että se meidän tulosta paljoa paremmaksi olisi tehnyt. Tästä oppiksi itselle, että pitää häiriötä harjoitella vielä enemmän.
Hyppynouto, hyppäsi, haki mutta katseli häiriötä ja kiersi takaisin. Ei tuonnut eteen kapulaa.
Estenouto, lähti hakemaan esinettä mutta häiriö taas pilasi sen suoritusta sillä mitalla että ei tuonnut ollenkaan esinettä minulle. Sain käskyttää sen tuomaan esineen.
Joka noutoa edelsi se ettei istunut, kun kalikan heitin ja ennakoi.
Eteen lähettäminen oli sentäs sitä Dexterin normaalia suoritusta.
Paikallamakaamisessa ryömi ja nousi istumaan.
Pisteet 55, tästä oppineena häiriötreeniä, paremmin tuoda koira kentälle ja hiukan sitä hyvää onneakin, että koira olisi siinä hyvässä mielentilassa.

C-osa meni silleen hyvin, että koira teki mitä pitkikin. Hallinta oli suurin onglema mikä ei yllätyksenä tullut. Otteet olivat hyvät mutta putosivat kuulemma, pitkään liikkeeseen jarrutti enemmän, kuin treeneissä.
Piilonkierroissa meinasi omille teille aluksi lähteä mutta käskyllä palasi hyvin sivulle. Piilot kiersi kaikki, pari hivenen löysästin. Haukkumaan alkoi, kun mokken löysi. Ei samanlainen haukku, kuin treeneissä, vilkuili tuomaria ja oli katkonainen. Tuli hyvin luokse kutsuessa. Hallinta pakopaikalle oli mitä oli, siittä maahan ja malttoi olla siinä.
Pakoon lähti hyvin, ensimmäisellä irrotuksella itse yritin nähtävästin pilata koiran suorituksen... En muistanut antaa kiinni-käskyä paossa, irrotuskäskyä en muistanut antaa?? Tästä paniikissa rääkäisin jotain ja koirahan ei siihen reakoinut niin annnoin kunnon käskyn heti perään... Kumma kun jännitin koetta vieläkin vaikka tulokseen ei enään mahdollisuutta. Seuraavan irrotuksen teki hyvin. Selkäkuljetuksessa en tajunnut sanoa mokkelle liikkeelle lähtöä, ihmettelin vain mitä se seisoo siinä... Koko kuljetuksen ajan koira yritti edistää, pienellä hidastamisella korjasi hyvin sivulle. Kiinni meni hyvin ja irrotti. Siittä sivukuljetukseen, esti maalimiestä ja nakersi hihaa vähäsen. Ei niin pahoin sentään kuin aikasimmissa kokeissa. Pitkään liikkeeseen lähti ihan hyvin, kuljetuksissa kuormittui, erillainen kuljetus tapa kuin Jannella. Malttoi irrottaa kuitenkin ja sivukuljetus meni taas mokkea estäessä.
Tästä temppuilusta 73 pistettä, ei mitkään huikeat pisteet mutta olisivat riittäneet tulokseen.

Suuret kiitokset Jannelle, kun on jaksanut meidän temppuilua katsoa. Katsotaan mennäänkö yrittämään vielä tulosta.

1 kommentti:

  1. Kyllä se vielä sieltä napsahtaa, ei muutako ilmoittautumista sisään!!

    T. Kirsi ja Jarre

    VastaaPoista