torstai 31. lokakuuta 2013

Onnistuneet kisat ilman tulosta!

Taas tämä blogin päivittäminen tapahtuu ajallaan minulta... Vuoden viimeiset pk-kisat menivät todella kivastin, vaikka tulosta ei tullutkaan niin jäi todella hyvä fiilis. Kävimme Lapualla 12.10 hakuilemassa.

Haku oli aikaslailla sitä mitä koiralta toivonkin, se meni sinne minne näytin. Eteni suoraan ja tarpeeksi syvälle, pari korjausta jouduin tekemään. Hyvällä temmolla etenimme koko alueen ja oma ohjaaminen oli helppoa ja selkeää.
Ensimmäinen ukko löytyi noin 200 metrin kohdalla ja viimeinen löytyi noin 300 m. Ensimmäinen ilmaisu 10 pistettä ja seuraava 9 pistettä.
Ensimmäinen ukko jäi meiltä minun kokemattomuuden takia. Yhtään ei tullut ja en tajunnut, että tällaisessa tilanteessa voisin tiheemmin koiraa pistottaa. Dex kuitenkin kestäisi tiheämmänkin pistottamisen. Dexteri teki syvän piston mutta ei edennyt tarpeeksi saadakseen hajua ja teki jännän silmukan maalimiehen kohdalla. Koira ei yksinkertaisestin saanut hajua maalimiehestä. Itse taas luulin sen edenneen tarpeeksi syvälle, koska en seurannut takamerkkejä. Silmämääräisestin vaan arvioin koiran edenneen tarpeeksi syvälle.
Tämä ei jäänyt yhtään itseä kaiveleen ja tykkäsin koiran työskennelleen todella hyvin. Pisteitä tuli 121.

Esineruutu meni todella hyvin. Sain koiran vietyä ruutuun niin ettei se kerennyt keräämään ylinmääräistä energiaa. Lähetinkin sen vähän puolihuolimattomastin ruutuun. Näin ruudusta ei tullut sitä normaalia urheiluruutua vaan koira lähti hissukseen työskentelemään, ehkä vähän liiankin laiskastin. Se tosin ei haittaa kerta sillä urheiluruudulla emme pisteitä saa ikinä tarpeeksi, koska esineet eivät nouse ylös. Hitaalla työskentelyllä koira tuo kaikki 3 esinettä.
Taaskin tässä mokasin, kun ihmettelin lähetyksessä miksei koira istu. Lähetin sen sitten seisomasta ruutuun. Syy istumattomuudelle löytyi, että raasulla oli paskahätä. Koira lähti samantien paskalle ja tämän jälkeen lähti itsenäisestin etsimään "romuja".
Pisteitä 27 pistettä.

Kun maastopisteet eivät tulokseen riittäneet keskeytin Dexterin suorituksen. Vaihdoin Hornan nolla-koiraksi tottikseen. Sain otettua sille voittajaluokan tottiksen, pääsin palkkaamaan sitä nameilla ja puuttumaan sen tekemisiin. Siis täydellistä! Sain kisanomaisen treenin Hornalle.
Aloitimme paikkamakuulla ja Hornahan nousi heti istumaan. Menin koiran luokse ja toruin sen hiljaa ettemme toisten suoritusta häiritse ja käskin sen maahan. Tämän jälkeen koira pysyi hyvin maassa koko suorituksen ajan.
Seuraamisessa koira oli taas huonossa vireessä, se nousi ampumisessa. Istumisessa pääsin puuttumaan, kun ei meinannut istua. Henkilöryhmässä meni todella epävarmaksi ja alkoi jätättämään. Käskin sen kuitenkin istumaan ja pääsin palkkaan ryhmässä sitä.
Liikeestä istuminen meni ihan ok.
Liikeestä maahanmenoon tarvi kaksoiskäskyn. Luoske tuli todella kivastin.
Seisomisen teki ihan jees ja luoksettulo oli ihan kiva.
Nouto oli hyvä. Tässä kohdalla koira alkoi nousemaan.
Estenouto oli ihan kiva muuten mutta hipaisi estettä takasin tulessa.
Estenouto oli muuten kiva mutta pelästyin Hornan tipahtavan esteeltä, kun tuli niin vinostin esteelle ja horjahti.
Eteenmeno oli hyvä. Hornis patoi liikettä heti merkin saatuaan. Eteni suoraan ja meni maahan.

Kaiken kaikkiaan loistava päivä. Maastosta jäi sellainen fiilis, että kyllä niitä ykkösiä vielä sieltä tulee. Pitää nyt ylläpitää vain hakua Dexterille ja harjoitella sitä oikeaa mielentilaa esinerutkuun koiralle ja opetella itse viemään se ruutuun niin ettei pääse kierroksia keräämään. Hornalle tottis oli kyllä opettavainen.
Omaan hampaan koloon jäi vaan sellainen fiilis, että saammeko koskaan Hornan tottista kuntoon... Voitammeko sen epävarmuuden niin, että koira pystyy toimimaan kokeissa... Meillä nyt talvi aikaa työstää tottista kevään kokeisiin ja toivottavastin pääsisimme eteenpäin tuosa asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti