keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Onnistuihan se Dexteri tässäkin

Ilmaisuja tänäänkin, Dexteri kävi kierroksilla mutta ilmaisut onnistui sentään. Ainut miinus molemilla koirilla on se että törmäävät innostuksissaan maalimieheen. Tosin tässä tietty se että Jani oli koirille mokkena ja liukkaus teettää sen että kopiksi juoksivat. Ei tietenkään mikään tekosyy. Pitää siihen puuttua tässä kun muut ongelmat saa alta pois.
Voisi Dexterille irtorullalla ottaa ilmaisuja muutaman kerran, tulisi vahvistettua sitä että ottaa rullan mm:n luona ja tuo minulle käteen astin. Sitten myös irtorullalla voisi kontroloida sitä, että kiertää mokken ja pysyy tarpeeksi kaukana.

Hornalle otin ensimmäistä kertaa kiintorullalla. Toi hyvin käteen astin, kun tajusi. Koira niin korkeassa viettitilassa ettei kyenyt kuin säheltämään oikeastaan. Jani auttoi koiraa pistämällä rullan melkeen suuhun astin.
Tällainen ajatus minulla nytten, otan kiintorullalla sen verran ilmaisuja kunnes koira tajua sen olevan ilmaisuväline. Sen jälkeen palaan irtorulliin, tuon koiran tuntien se yrittää varmastin oikoa ja ottaa rullan ennen maalimiestä. Pystyn hyvin kentällä puuttumaan siihen. Jos tuolla saisi sen vahvistuksen että kävisi katsomassa onko irtorullaa ja jossei löydy niin sitten ottaisi kaulasta rullan.

Muistutuksena itselle huomiseksi, koiralle lyhyt liina josta saan ohjattua sitä lähetyksissä. Plus etten käytä kumipäälysteistä liinaa kuin metsässä... Sormet olivat hellänä kun liina luisti sormista enkä saanut yhtään pitoa koiriin. Minulla on 5 metriä pitkä grip-liina, se olisi juuri sopiva ilmaisu-treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti