maanantai 16. syyskuuta 2013

Ei kait aina voi onnistua...

Osaankohan minä enään edes kouluttaa koiraa tai olenko koskaan edes osannut... Sellaisia tuntemuksia eilinen koe aiheuttaa minulle. Joo tiedän ettei aina mene putkeen mutta harmittaahan tuo kovastin. Ei niinkään sen maaston takia vaan tottiksen. Pisteitä ei eilisestä kannata katsoa kerta olen itse tahalteen nollaillut liikkeitä, kun tulokseen ei ole mahdollisuutta ollut enään. Mutta se paikalla makaminen, en saa sitä virhettä treeneissä aikaseksi mutta kokeissa Horna ei pysy makaamassa. Istuu tai seisoo koko ajan paikoillaan.

Tosiaan jälki meni ihan pipariksi. Janan teki todella hienostin, käveli rauhallisestin suoraan ja nappasi jäljen, ehkä vähän voimakkaamin olisin toivonut sen lähtevän jäljestämään. Tästä pisteitä 39. Ensimmäinen keppi löytyi ja koira jäljesti välillä epävarmastin mutta ajoi kuiteskin koko ajan. Kun keppejä ei alkanut näkymään aloin jo epäileen olisiko siinä jokin källi, että lopussa vasta kepit olisi. Kun tulin tielle ja ei kepin keppiä missään olin jo ihan ihmeissäni. Horna ei ollut edes merkannut esineitä. Jälkikaavioita katsoessa huomasin että olimme aika hyvin jäljen läheisyydessä menneet mutta lopussa koira meni omille teille. Oliko se sitten ajanut jälkeä ja mitä jälkeä oli eri asia.

Kiukkuisena ja pettyneenä ajattelin, että treenin kannalta loppuun asti vedämme. Esineruudussa 2 esinettä nousi vaivattomastin, sitten Horna kokeili sitä mitä aina yrittää. Koira lähti niin nätistin jäljestää esineruudussa jälkiä ja pääsin puuttumaan. Sitä sitten rumastin ja vähemmän rumastin hätytin hakemaan takanurkkaan jonne sen sainkin irtoamaan ja aika loppui. Viimeinen esine oli pienessä ylä/ alamäessä. Koira painanut hyvällä vauhdilla esineen ohi vain. Luultavastin ei ollut vain hajua saanut siittä. Siihen siis ihan tyytyväinen, lisää treeniä vain koiralle.

Tottis... Olin jo päättänyt että kehun ja kiellän koiraa. Tästä ilmoitin tuomarillekin ja näin tein. Seuraamisessa kehuin ja koiran yrittäessä nuuskia heti kielsin.
Jätöissä annoin jokaisessa kaksoiskäskyn, luoksetulon teki kyllä kohtuu hyvin.
Tyyliin ainut liike mitä en nollannut omalla temppuamisellani oli tasamaanouto.
Hyppynoudossa kiersi ja kielsin sitä heti.
Estenoudossa tipahti esteeltä ja meinasi kiertää, aloin koiraa kieltää niin meni epävarmaksi ja tuomari taas keskeytti tämän liikkeen.
Eteenmenokin oli jo paljon parempi viimekertoihin verrattuna.
Liike joka minua jäi harmittaan oli paikallamakuu. Koira oli melkeen koko liikkeen ajan joko seisonut tai istunut. Kun piilosta tulin kielsin koiraa ja se tippui heti alas.
Olisiko pisteet olleet jotain 36.

Kokeista jäi vaan paha mieli ja pelko tohdinko sitä enään kokeisiin ilmoittaa, jos emme tämän kummosempaa tottista saa aikaseksi. Yritän treenata puutteita kuntoon ja seuraavaan kokeeseen sitä ilmoittaa, ehkä joskus onnistumme tai sitten emme. Ei kait aina voi onnistua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti