sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Uusia aluevaltauksia

Viikon treenaamisella menimme sitten rally-toko kokeisiin. Ilmoitin molemmat koirat sinne. Eniten jouduiin treenata ilman koiria noita ihmeellisä käännöksiä. Kyllähän koirat osasivat mukana pyöriä, ainut että jouduin opettamaan täyskäännöksen Hornalle niin että kiertää takaani. Dexteri tämän osasikin jo. Molemmilla koirilla tuli liikkeestä maahanmenossa virhe, en tajunnut ettei se istumisen kautta saa mennä maahan. Minun mokailujen takia pisteitä lähti. Hankalinta noille lienee se että tarjoavat itse istumista kun pysähdyn ja siittä virheitä tulee.

Dexterin pisteet 83.
Liikeestä maahanmeno -10.
Jotain yhden pisteen menetyksiä kontrollin puuteesta ja kylttiin koskemisesta.
Kokonaisvaikutelmasta -2.

Hornan pisteet 87.
Liikeestä maahanmeno istumisen kautta, -10.
Eteen istumisesta ja sivulle tulosta, -3. Liian hätäisestin suoritettu.


Lajista näin yleisestin, sehän ainaskin alemmissa luokissa on todella helppo toko / pk-puolen koiralle. Ohjaajalle enemmänkin haastetta tietää aina mihin suuntaan pyöriä jne.
Minä tykkäsin kuiteskin tuolla tuosta asenteesta, kaikille toivottiin tulosta ja vaikka sitä ei tullut niin koira oli hyvä. Sai yrittää uudestaan. Paljon lapsia kisaamassa, ensimmäinen kisakoira monilla. Matala kynnys mennä harrastamaan, sopi kaikille roduille. Taidan minä uudestaankin tässä lajissa mennä kisaamaan kunhan sopiva koe tulee kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti