maanantai 19. marraskuuta 2012

Pureskelua

Alkaa ihan kuntoilusta käymään tuo koirien purettaminen, 3 koiraa peräjälkeen ja nopeassa tahdissa. Pimeys asettaa tietyt rajoitteet treenaamiselle tähän aikaan vuodesta.

Koomaa ohjasin tänään ensimmäistä kertaa puruissa, kaksi lyhyttä pätkää, ihan vietin vaihtoa vaan. Pääsisi koira vaan hoksaamaan mitä siltä haetaan ja pääsisi vahvistumaan. Koirassa enemmän potkua mitä ulos antaa tällä hetkellä. Parit vietinvaihto treenit niin kyllä se sieltä alkaa nousemaan.

Hornalle hallintaa ja viettiä. Aloitettiin perus vietinvaihdoilla niin että koira pääsi hyvään mielentilaan. Itse myös piti hyvään mielentilaan päästä ettei tule omalla mielentilalla laskettua koiraa.
Koira haukkumaan ja siittä seuraa-käsky ja napakka pakko. Vain yksi pakote joka piti olla terävä ja kun koira pyrki sivulle heti uudestaan haukkumaan. Pari tuollaista toistoa ja puru päälle. Sain pidettyä Hornan hyvässä mielentilassa ja puri hyvin haukusta vaikka yleensä huonommin siittä purrut. Onnistuin hyvin siinä ettei koira laskenut pakotteesta vaan pysyi koko ajan korkeassa viettitilassa. Horna tosiaan siittä hankala että laskee tosi nopeastin pakotteista ja sitä ei taho saaja nousemaan sitten enään kunnolla. Olen myös huomannut että Hornalle todella tärkeää minun kehut, nousee hyvin siittä kun vaan raaputtelen ja lässytän sille. Tuo pitää muistaa kyllä.
Loppuun otettiin sitten pitkäliike Hornalle, hyvin tulee kyllä siihen kiinni.

Dexterille myös pitkästä aikaan vietinvaihdot alkuun, oli pikkasen ihmeissään että mitä se tällainen touhu on. Siittä lähdettiin tekemään selkäkuljetusta.
Päästin koiran tumpun kanssa Jannen luokse josta irroitus ja haukkumaan. Koiran luokse ja siittä kokeenomaisestin liikkeelle lähtö ja sitten kun koira lähti rynnimään pysähdyin ja vaadin perusasentoon koiran. Koira piti todella hyvin kontaktin mokkeen koko liikkeen ajan. Viimeisen tein niin että vahvistin koiran kun oli oikeassa paikassa sivulla.
Jesss, sivukuljetus alkaa oleen hyvällä mallilla!

 
Horna ja minä ilmeillään puruissa tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti