sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tämän vuoden viimeiset agility kisat

Tämän vuoden agility kisoille tuli hyvä lopetus. Ei mitään suuria odotuksia ollut eiliselle päivälle, jos jotain onnistumisia vain saisi. Sehän meni oikein nappiin. 6 startista kaikki tuloksia ja 4 palkinnoilla.

Horna tiputti ekassa radassa riman kun jätin sen niin kauvas, tuota pitää oikeen kunnolla alkaa harjoitteleen koska tiputtaa aina rimat jos sillä tulee kiire. Siittä siis viisi virhepistettä ja palkinnoille kolmantena.
B-kisassa kontaktivirhe ja keppejen syöttö epäonnistui, 10 pisteellä päästiin toiseksi.

Koomalainen teki myös ensimmäiset tulokset eilen. A-kisasta 5 pistettä ja toisesta radasta 20 pistettä. Kaikki tuli kontakteilta, nytten kun vauhtia tullut lisää niin alkaa kontaktit kärsiin. Siis niitä pitää alkaa treenaan kunnolla Kooman kanssa. Lisää vaan treeniä ja rutiinia. Oli kyllä mukava nähdä kauinka innoissaan koira oli lähdössä töitä tekemään ja että meidän yhteistyö alkaa pikkuhiljaa pelamaan.

Ensimmäisessä radassa Dexteri oli vähän unessa, kävin koiran vaan nopsaa autosta hakemassa ja suoraan radalle. Koira haahuili keppejen syötöltä vitosen ja kontaktilta toisen. 10 virhepisteellä päästiin kolmanneksi.
Viimeinen rata oli sitten unelma Dexin kanssa. Rataan tutustumisessa oli jo itsellä todella hyvä ja varma fiilis.
Koiran kun otin autolta löin pallon suoraan suuhun ja sai pitää sitä siihen astin kun radalle lähdettiin. Pistin pallon taskuun ja radalle. Olisiko tuo hyvä rutiini Dexille kisoissa, saisin sen herätettyä sopivastin, niin ettei yli mene kuiteskaan.
Rata oli todella hyvä, varmistin itse kaikki kontaktit ja muistin kääntää koiraa. Tuntui että koira ihan automaattisestin toimi ja luki minun ajatukset.
Tuosta ensimmäinen nolla kakkosluokan radoilta ja voitto!
Kyllähän kaikki käännökset olisi voinut tiukempaan tehdä, siis niitä treenaamaan Dexin kanssa ja mutkasia ratoja ehdottomastin.

Tuntui että koirat toimivat paremmin vieraissa kisoissa kun omissa. Omat kisat menee niin aina että pojat niin kierroksilla kun tietävät mitä ollaan menossa tekemään. Sitten tulee niitä turhia virheitä kun en itse muista tiukkaan pitää niitä hallinnassa. Pitää talven aikana vaikeempia ratoja treenata ja tekniikkaa lisää.

Youtubesta löytyy Dexterin eilinen 0-rata  http://www.youtube.com/watch?v=X8iIMG9HE-k&list=UUJFspwDTlZtjH2c1Xk_lVgw&index=1&feature=plcp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti