tiistai 13. marraskuuta 2012

Tokoilua

Käytiin sitten Turussa pyörähtämässä, kävin yhen jäljen pellolla ajelemassa Dexterin kanssa ja pikkasen tottista otin sielä. Dexterin esineilmaisua pitää nytten oikeastaan hioa suoremmaksi.

Tänään kävin sitten ottamassa tokoa ennen töihin lähtöä. Olen pikkasen tottista lainakoira Koomallekin tehnyt.

Horna haki ruutuun tänään hyvin, jouduin vaan pari kertaa estämään sitä menemästä ruutuun kun huudon kanssa lähti.
Luoksetuloa, ensimmäinen pysähdys oli huono ja liikkui sen jälkeen. Kävin koiran palauttamassa ja siittä kutsuin ja maahanmenon otin myös. Siihen käskyyn reakoi hyvin mutta jäi seisomaan, toisella käskyllä alas. Otin loppuun astin sen luoksetulon ja jätin palkatta.
Seuraava luoksetulo onnistui jo paremmin ja vahvistin seisomisen.
Kakeja pikkasen otin, eka vaan istu/maahan. Sen jälkeen istumasta seisomaan.

Dexterille otin niitä hiljaisia lähtöjä. Alkanut niin pahastin seuraamisessa huutamaan niin sitä nytten pois ottanut. Elikäs koira sivulle ja pallo kainaloon että on mahdollisimman korkeassa vietissä. Käsky ja jos marinaa pakkoa ja kun hiljaa lähtee seuraamaan palkka.
Ruutua Dexillekin, pallo odotti ruudussa. Pari toistoa ja meni hyvin.
Luoksetuloa ja läpijuoksun otin vain kun vauhti alkanut hiipuun.
Kakeja, istumasta seisomaan tökki ja pahastin.

Koomalle perusasentoa vain. Ensimmäisellä kerralla olen tehnyt vaan niin että olen koiran sivulle mennyt ja käskyn sanonut ja palkka.
Nytten tein jo silleen että pientä ärsyttävää pakkoa antanut niin kauvan että on tullut oikealla paikalla ja palkka. Kooma ei monia toistoja kestä.
Myös niin tehnyt että olen omalla liikkeella suoristanut koiran sivulle. Hakee tosiaan sivulle mutta paikka ei vielä selvä ja vinoon tulee koska ei osaa takapäätä käyttää kunnolla vielä.
Lyhkäsiä treenejä pitää vain ottaa ja vaihtelevia. Tosiaan hyvin erillainen koira kuin omat. Kivaa vaihtelua itselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti