tiistai 20. marraskuuta 2012

Synttäri tokoa Dexterille!

Olo on kuin uitetulla koiralla kun olin treenaamassa. Nytten voi tietty hyvällä mielellä pysyä loppu ilta sisällä syömässä pannukakkua. Kävin myös pari ketjukaulainta ostamassa Biltemasta, maksoivat huimat 1.50 euroa kappaleelta... Taas olen ketjun hukannut johonkin autoon ja sitä en ymmärrä kun nuo maksavat noin vähän niin miksei niitä enemmänkin voisi olla. Pk-liivejä pitäisi myös olla useammat kappaleet, tiedä milloin ne ainokaiset hukkuvat johonkin.
Dexterille ja Hornalle aikaslailla kaikki tokoliikeet läpi, tunnaria, hyppyä ja paikallamakuuta en ottanut.

Ruutuun Dex on edennyt ihan hyvin suoraan parissa viime treeneissä ja lopettanut sen mutkittelun. Tosin se oikea paikka vielä hakusessa jonkin verran.
Luoksetulo alkaa kondiksessa olemaan, nytten pitää vaan vahvistella eri osa-alueita siittä että pysyy liike kasassa.
Kaukoliikkeet myös alkavat olemaan hyvällä mallilla, en ole useastin ottanut täytä matkaa, sitä siis treenaamaan. Vahvistelen myös vaihtoja että en ole koko liikettä ottanut alusta loppuun useastikkaan.
Metaliesine nouto myös kunnossa, ainut oli että jouduin puuttumaan Dexterin possutteluun kun heitin kalikan. Nousi puoliksi seisomaan, vaadin siltä oikean asennon ja heitin uudestaan esineen.
Seuraamisessa sain sen hiljaiseksi, käskyn saatuaan tuppaa ääntelemään, sitä pitää treenailla siis.
Liikkeestä istumaan oli hyvä.
Pitää myös treenata sitä ettei palkkaa joka liikkeen välissä ja että siihen tulee odottelua ennen seuraavaa liikettä.

Hornis seurasi aluksi vähän vaisustin, johtuiko omasta kokeen omaisesta olemuksesta. Nousi pikkuhiljaa sieltä. Se ihan ok.
Liikeestäistumisen suoritti, hitaastin tosin.
Ruutun löysi hyvin, taas jouduin ääntelystä huomauttamaan.
Metaliesinekin tulee loistavastin haettua, enään ei aro materiaalia. Luovutuksessa saisi suorempi olla ja lähempänä. Sama virhe toistuu muissakin noudoissa.
Kaukoja, eka vain istu/maahan pitkältä matkalta ja pitkillä käskytys väleillä. Matka ei ongelma enään, nyt tuppaa vaan istumasta menemään itse maahan. Istumasta seiomaan alkaa pikkuhiljaa sujumaan, ei pidä vielä kiirehtiä sen kanssa, tarvii vielä rutkastin toistoja. Pitää myös taaksepalkkaamista suosia Hornalla kun tuppaa etenemään.

Lainakoira Koomalainen on vaan niin super nopea oppimaan. Tänään pääsin jo askeleita seuraamisessa ottamaan. Väljä on mutta hakee oikeeseen paikkaan kontaktia ja ei ole liian edessä.
Pysähtyessä hakee oikean paikan todella hyvin! Treenit menee siis tällähetkellä niin että otan vieläkin muutamia kertoja että menen koiran sivulle ja vahvitan oikeaa paikkaa, sitten sitä että koiran pitää itse siirtyä sivulle. Nytten myös niitä että menen koiran sivulle josta pari askelta ja pysähdys. Vahvistan myös seuraamista kun koira oikealla paikalla. Vieläkin tarvii toistoja tuohon peräpään käyttöön mutta kyllä se vaan helkatti nopeaa oppii verrattuna noihin omiin paukapäihin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti