maanantai 2. tammikuuta 2012

SM-kisoihinko?

No niin nytten on ostettu kunnon tumput, ettei sormet jäädy. Hornalle myös uusi makupala rasia kun tuppaa haku ja viesti touhuissa hajottaa nuo köppäsimmät versiot. Ostin yhen rasian vaan testi mielessä,
makso 3.50 € rasia. Turhan paljon jos hajottaa ekalla kerralla sen.

Tokoilu oli tämän päivän teema. Tuli sitten vähän niin kun ilmotettua Nicu herra tokon sm-joukkueeseen. Saadaanpahan uutta touhua tokoiluun, tullu niin samantyylisiksi nuo Nicun treenit. Muutakin tavoitetta kun se viimeisen ykkös-tuloksen metsästäminen. Tavoitteet ovat sm kisoissa se että pidetään hauskaa ja Iiku tekisi tasonsa mukaisestin työtä. Saisin itse uusia kokemuksia lisää.

Käytiin sitä tokoa ottamassa paikallisessa koiraseurassa. Tykkään itse käydä sielä treenaamassa kun saan rauhassa tehdä koiran kanssa ja on jos minkälaista häiriötä. Jopa kaiken nähneen Nicun keskittymistä haittaa välillä. Kaveri porukalla kun lähtee treenaan se tuppaa mennä siihen juoruamiseen ja kukaan jaksa odottaa kun 3 koiraa läpi treenaan, plus merkkipurkkeja edestakaisin kentällä siirtelen.

Niculle otin ruutua pikkasen, tahdon sen tarkemmaksi, että hakee sinne ruutuun keskelle itse, niin ettei minun tarvitse arpoa milloin maahan käsken. Paikalla istumista ryhmässä, kisoissa ollu niin nöppönen niin kävin välillä palkkaamassa sitä. Seuraamista otin kanssa tai oikeastaan perusasentoa. Nicu ottaa niin paljon häiriötä muista koirista ja murisee niille. Yritän saaja sen työskenteleen ja nauttimaan minun kanssa työskentelystä niin ettei muista koirista tarvitse välittää.

Nicun toko-tavoitteet ovat tällä hetkellä se ruutuun tähtääminen, seuraamisesta se pikku marina pois (ilmenee enimmäkseen kun paikalla käännöksiä teen), ohjattunouto vielä varmemmaksi.

Dexterin treeni meni siinä että seuraamista otin sillä, tuolla pyörii joku ihanainen koira josta Dex ottaa häiriötä. Kerroinko jo kuinka kivaa treenata sellaisessa paikassa missä häiriötä löytyy..? Ruutua otin myös pari kertaa, sehän meni ruutuun tällä kertaa, ihme ja kumma... Pallon olin sille sinne lumikasan taakse jemmannut, mukava yllätys Dexterille.

Dexin toko-tavoitteet talven aikana on että opetan mahdollisimman pitkälle tokossa nuo jutut ja saan ne varmoiksi liikkeiksi.

Hornan tämän päivän treeni oli positiivinen yllätys, ei ottanut niin paljoa häiriötä muista koirista. Menee niin epävarmaksi ja tekemisen meininki uupuu silloin kokonaan. Kaikki uudet asiat vetää sen tollaiseksi. Nytten teki ihan hyvällä tempolla seuruuta. Edelleen teen sitä kun korvat pystyssä ja näyttää hyvälle saa napuja. Olen sen pallon pyörittämisen lopettanut suurimmaksi osaksi kun kerta se ei vie meitä eteen päin mitenkään. Kun itte ollen passiivinen koira muuttuu samantien myös. Jos sillä että itse olen passiivinen ja palkkaan vaan ruualla saisin sen edes vähän näyttämään siltä miltä tahon... Jos saan sen näkee aikanaan, ei tuo taaksepäin ainakaan meitä paljoa voi viedä. Sitä palloa turha nakkoa loputtomastin kerta se saalis kyllääntyvää ja tuosa sitä ei muutenkaan hirveenä ole tai en sitä ulos siittä saa.

Hornan toko-tavoitteet on saada se vire jostain löytyyn ja tekemisen ilo. Liikkeet opetan niin pitkälle talven aikana kun kerkiän.

Dexteri sai tokotreenien jälkeen myös purut. Selkäkuljetusta treenasin itsekseni silleen että tumppu maahan ja kun otti kontakitin vapautin tumpulle. Tahon sille sellaisen kontaktin vaan että sen lapa painaa mun jalkaan, mokkea saa katsoa. Tuo nytten oli kohtuu helppoa Dexterille kun ei niin kieroksilla ole kun oli vaan se mokken "käsi" paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti