keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Viestiä.

Ei ehkä niin onnistunut treeni kun on ollut mutta antaa enemmän itselle miettimistä.

Nicun matka 300 metriä, siittä siirtymisä niin että tuli jäljestysosuutta treenattua. Se menee kyllä Niculla hyvin, mutta tuo Nikuttimen kiertäminen... Saattaa kiertää pitkiäkin matkoja jos on helpompi reitti kulkea esim tie. Pitää mietintämyssy päähän pistää että miten sen saisi pois.. Näen itse sen niin että sillä suurempi eksymisvaara ja se että kääntyy ympäri sitten. Ei ole tehnyt sitä mutta matkatkin ovat niin lyhyet ja tutut metsät. Jani muuten ensimmäisen kerran lähti Nicun kanssa liikkumaan, taaksepäin katseli vähän. Hyvä siihenkin totuttaa koirat.

Horna se kulkee kun pikajuna! Huutaa saa vielä että tulee varmuutta, 140 metriä oli matka. Janin lähetykset on jo reippaastin helpompia. Ei kovin paljoa tarjoa enään lähtö kiljuntaa kummassakaan päässä. Eikä komenna enään Jania. Treenattiin jäljestystä Hornallakin, siirryin itse 20-30 m kiven taakse. Siittä näin hienostin miten koira toimi. Horna jäi ensimmäisellä ihmetteleen, mutta seuraavilla alko jo etsimään minua. Harjotusta vaatii tuo jäljestysosuus.

Dexterille sama matka kun Hornalle, jäljestysosuudet olivat vaan pitempiä. Ensimmäisellä näin kun koira jäi ihmetteleen paikoille että mitäs nytten ja sitten lähti ilmavainulla hakemaan. Viimesellä lähetyksellä oli varmempi jäljestys, pää alhaalla alko seuraan juosten kulkureittiäni. Dexillä joka lähetyksen alkuun kutsu että lähtisi määrätietoisemmin kun välistä jää katseleen taakseen.

Uudet hanskat olivat lämpimät ja Hornan purkki kesti hyvin rääkin... Jokaisella koiralla oli loppupalkka ja tyytyväisiä olivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti