torstai 5. tammikuuta 2012

Tokoa ja tressiä..

Kävin tokoilemassa, oma tressi tuppaa tunkemaan sinnekin niin että jotenkin jäi vaisu fiilis tuosta treenistä. Tyytyväinen olin siihen että olin katsonut eri paikan kun yleensä. Pitäis niin paljon paikkoja vaihella että koira oppisi työskentelemään missä vain, itse vaan tulee kuitenkin mentyä niihin samoihin paikkoihin missä on tottunut käymään. Kaikki parkkipaikat ja puistot pitäisi oppia hyödyntämään. Plus se treenien suunnittelu, tulee treenattua aina samoja juttuja.

Niculle tuli säädettyä vähän kaikkea.
Seuraamista, sitä hiljaa olemista. Ihme puuhastelua oli tuokin..
Ruutuun lähettämistä, sitä keskelle tähtäämistä ja hiljaa olemista harjoiteltiin. Onnistuneita toistoja sain.
Sitten luoksetulon nopeita pysähdyksiä, oli taas jotain ihme värkkäilyä itseltä.
TREENIEN SUUNNITTELUA pitäisi harrastaa....

Dexterille ruutua, pallopalkka ja tuotti taas vaikeutta löytää sinne.. Milloinkohan se oppii tuon ruudun, eihän sitä olla kun päälle vuosi hinkattu jo!
Seuraamisen käännöksiä ja nopeuden vaihtelua. Oli todella rauhatonta touhua. Pallo kainalossa seuruutin ja kun lähdin juoksemaan tiputin pallon heti. Dex lähtee niin eteen juoksemaan. Ajatus tuosa oli se että sillä ei olisi järkeä rynniä sinne eteen kun pallo voi tippua hetkellä millä hyvänsä. Toimiiko tuokaan nytten sitten, ajatus lyö taas niin lukkoa kaikessa.

Horna mamman mussu, päivän pelastaja! Oli hyvässä vireessä kun lähdin tottisteleen. Jätin remmin pois, kun tuntuu että niin paljon ohjaan Hornaa sillä. Koira oli seuruussa hyvässä vireessä, ne korvatkin alkoivat nousta nopeammin. Käännöksiä ja suoria pätkiä otin.
Jättöliikkeet otin kaikki, käännyin heti käskyn annon jälkeen. Liikkeestä maahan menossa annoin pikku pakon, siittä pitkä luokse tulo. Koiraa kutsuessa olin kisanomaisestin kun koira lähti tuleen kovaa vauhtia otin pari juoksuaskelta ja kehuin, otin loppu asennon ja palkkasin siittä. Nopea luoksetulo oli, pikkasen ehkä vinoon tuli, korjasin sen.
Yksi ruutuun lähetys loppuun, oli ok. Haki jo hyvin merkistäni ruutua. Paremmin hakee ruutuun entä Dexteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti